De voordelen van linkbuilding uitbesteden 

Tegenwoordig doen erg veel bedrijven aan online marketing. Wanneer je een website hebt, zijn de online marketing disciplines dé tools om meer verkopen te draaien. In deze digitale tijd weten steeds meer websites dat onlinemarketing disciplines erg waardevol zijn. Wanneer je zelf niets doet met online marketing, loop je erg veel potentiële klanten mis. Daarom is het zeker verstandig om ook te gaan profiteren van de voordelen. Een aantal voorbeelden van de online marketing disciplines zijn SEO, SEA, Social en Linkbuilding. In deze blog gaan we het hebben over linkbuilding. Linkbuilding is het vergaren van zoveel mogelijk kwalitatieve verwijzingen van andere websites. Benieuwd wat de voordelen van het uitbesteden linkbuilding zijn? Lees dan snel verder 

Linkbuilding uitbesteden bespaard tijd 

Om te gaan linkbuilden zijn er een aantal stappen nodig. Eerst moet je een zoekwoordenonderzoek doen en een strategie bepalen gebaseerd op dit onderzoek. Daarna moet je opzoek gaan naar linkruil partners. Dit valt de meeste bedrijven vaak best tegen. Sommige bedrijven willen bijvoorbeeld alleen grote ruils aangaan met marketingbureaus of willen dat je betaald per link. Daarnaast moet je meestal ook zelf allerlei links plaatsen. Al deze stappen kosten enorm veel tijd. Voor iemand met een eigen onderneming kan het erg zwaar vallen om het linkbuilden er ook nog eens bij te doen. Door linkbuilding uit te besteden, kun je jezelf focussen op je bedrijf terwijl de rest voor je gedaan wordt door experts.  

Linkbuilding uitbesteden bespaard geld 

Om te gaan linkbuilden moet je eerst een zoekwoordenonderzoek doen. Dit zoekwoordenonderzoek wordt gedaan met SEO-tools. De SEO-tools die het meest te vertrouwen zijn qua gegevens kosten soms wel honderden euro’s per maand. Door het linkbuilden uit te besteden bespaar je op deze kosten. Verder bespaar je natuurlijk personeelskosten omdat jij en jouw personeel geen extra werkzaamheden hoeven uit te voeren.