Op zoek gaan naar een betrouwbare kredietverstrekker

Wil je een zakelijke lening aanvragen? Dan moet je goed opletten dat je te maken hebt met een betrouwbare kredietverstrekker. Er zijn enkele punten waar je zeker moet op letten, deze zal ik hier voor jullie bespreken.

De rente

Momenteel zijn de rentes voor leningen historisch laag. Bij laag mag je denken aan 1% of zelfs minder! Toch hoor je in een reclamespot vaak zeggen: “leen supergoedkoop tegen slechts 4,5%”. Wanneer je dit hoort is het belangrijk om kritisch na te denken. Aangezien de rente bij de Centrale Bank zelfs negatief is, is het niet logisch als jij veel moet betalen om te mogen lenen. Kijk daarom steeds goed het jaarlijkse kostenpercentage na! 

Contractuele betalingen

Een zakelijke lening kan op verschillende termijnen worden afgesloten. Dit alles wordt contractueel vastgelegd. Een betrouwbare kredietverstrekker zal jouw plannen met het geld bekijken. Om dan samen met jou kijken op welke termijn de lening best wordt terugbetaald. Ook zal er een clausule in het contract staan over vervroegde terugbetaling. Normaal gezien moet het steeds mogelijk zijn om, mits het betalen van een wederbeleggings-vergoeding, de lening vroegtijdig terug te betalen. Lees daarom de kleine lettertjes na!

Internet leningen

Wanneer je op het internet reclame vind van goedkope leningen, van een totaal onbekende partij, is er vaak al iets louche aan de hand. Vaak werken ze met woekerrentes, of ze zetten je aan om leningen te nemen die je niet kan betalen. Zo sturen ze uiteindelijk een deurwaarder op je dak, waardoor je alles kwijt bent. Een betrouwbare verstrekker van krediet, zal met jou de situatie van je bedrijf bekijken. Aangezien zijn doel is om leningen te verkopen, maar zo weinig mogelijk risico te nemen voor de bank, zal hij je een objectief beeld geven van hoeveel je kan lenen.