Verschil tussen beleggen en investeren

Verschil tussen beleggen en investeren, dat is vrij groot. Beide kunnen je veel geld opleveren als je de juiste keuzes maakt op het juiste moment. Het kost veel tijd en je hebt zeker weten wel enige ervaring nodig als je hier aan wilt beginnen. Voor beleggen heb je altijd geld nodig, voor investeren niet altijd.

Het verschil tussen beleggen en investeren

Investeren is iets waar geld, tijd of mankracht voor wordt gebruikt ten goede van iets dat pas op langere tijd iets oplevert. Een goed voorbeeld van een goede investering is het behalen van een goede diploma waarmee je later geld kunt verdienen, als je dit doet dan investeer je geld, tijd en mankracht om uiteindelijk er beter van te worden.

Beleggen InvesterenBij investeren denken veel mensen aan rijke mensen die hun geld investeren in bedrijven en producten om er nog meer geld door te krijgen. Dit klopt, maar er zijn zoveel meer manieren om te investeren. Een gemeenschap kan bijvoorbeeld de handen ineen slaan en investeren in een goed en vrolijk uitziende stad of dorp. Maar iemand met geld kan dit ook investeren in een bepaald merk, als dit merk dan winst oplevert dan krijg de investeerder een deel van de gemaakte winst. Net als bedrijven die hun werknemers een winstuitkering geven, dit is omdat ze hun tijd en mankracht hebben geïnvesteerd ten goede van het bedrijf.

Beleggen is een heel ander verhaal, je hierbij markt kennis nodig en iets waarin je kunt beleggen. Je zou bijvoorbeeld kunnen beleggen in de vorm van obligaties, aandelen of CFD’s

Nu komt het duidelijke verschil tussen beleggen en investeren, een investeerder verwacht geen rent maar deelt wel mee in een deel van de winst die deze investering oplevert. Beleggen is aanschaffen van een financieel gebonden waarde die eenvoudig verhandelbaar en daardoor valt er geld mee te verdienen. Aandelen stijgen en dalen in waarde, het is dus belangrijk dat men de aandelen koopt als laag in waarde zijn en verkoopt als ze hoog in waarde zijn. Aandelen kunnen zijn, een valuta, aandelen in een bedrijf, merk of product.

Investeren kun je bijvoorbeeld in de bouw van een nieuw ziekenhuis of een nieuwe school. Ook kun je investeerder worden in grote projecten zoals een spoorbaan of een nieuw zandeiland dat wordt gespoten in de buurt van Dubai. Hoe dan ook, als je de juiste keuzes maakt, kun je met zowel beleggen als investeren veel geld verdienen.