Waarom blijft de goudprijs stijgen?

Goud is bij iedereen bekend als een waardevol product, maar hoe komt het nou dat de waarde van goud alsmaar blijft stijgen en hoe kan het zijn dat de koers zo stabiel blijft? In dit blog proberen we je zo goed mogelijk antwoord te geven op deze vragen in de hoop dat je er wat aan hebt.

Goud bestaat al eeuwen lang

Goud is al eeuwenlang een bekend waardevol goed, het heeft dus ook al eeuwen lang een hoge waarde maar hoe komt dit nou. Edelmetalen hebben altijd een hoge waarde gehad, dit ook omdat het als betaalmiddel werd gebruikt op een gegeven moment. Veel mensen willen ook investeren in goud omdat het al zo lang zijn waarde vast houdt, dit geeft een vertrouwd gevoel bij de investeerder.

Hoe komt het dat de goudprijs zo stabiel blijft?

Goud blijft een interessant goed om in te investeren, niet alleen omdat het zo oud is en al zo lang een hoge waarde heeft. Maar ook omdat mensen weten wat goud is, hoe het eruit ziet en hoe het voelt. Deze aspecten zorgen ervoor dat de investeerder met meer vertrouwen er in wil investeren. Hierdoor blijft de koers van de goudprijs zo stabiel omdat mensen het geld wat er in geïnvesteerd is ook lekker laten staan.

Hoe kan het dat de prijs dan blijft stijgen?

De stijgende goud waarde is te danken aan de economie en de rente, tegenwoordig krijg zo weinig rente dat het sparen van geld je bijna geld gaat kosten. Elke dag dat je geld op de bank staat wordt het stukje bij beetje minder waard door dit rente systeem wat er is in Nederland. Hierdoor kiezen mensen met vermogen er steeds vaker voor om het geld te investeren. Simpelweg om de reden dat er dan hoop is dat het spaargeld ze nog wat gaat opleveren. Dat was namelijk vroeger wel het geval toen de rentes nog aantrekkelijk genoeg waren je geld te sparen bij de bank. En omdat mensen met het spaargeld aan het investeren zijn willen ze natuurlijk wel zekerheid over hun vermogen en de waarde daarvan. Dus gaan ze opzoek naar een stabiele investering om het spaargeld in te investeren. Goud is het perfecte voorbeeld van zo’n investering omdat het dus zo’n vaste waarde heeft en het zo’n bekend goed is. Dit zorgt er dus voor dat de waarde blijft stijgen en mensen erin blijven investeren.

Wil je nou meer info over de goud waarde of investeren in goud? kijk dan even op www.doijerkalff.nl